Etiketler

, ,

Malzemeler:

3 kg. domates

1 kg. yeşil biber( incecik olan yeşil biber)

1 su bardağı sirke

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

Araç-Gereçler:

Tencere

Bıçak

Kaşık

Delikli kaşık

Mutfak robotu (zaruri değil)

Yapılışı:

Domates ve biberler iyice yıkandıktan sonra; biberler elde, mümkün olan en ince şekilde doğranır.(Mutfak robotuyla doğranınca sulandığı için tavsiye etmiyorum.)

Kabuğunu soyduğumuz domatesleri ister elde ister mutfak robotunda doğruyoruz. (Domates kabuklarını kolay ve  domatesleri ziyan etmeden soymak için: üzerlerine kaynamış su döküp bekletebilirsiniz.)

Tenceremize sirke ve sıvıyağı koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca yeşil biberleri ilave edip, dirilikleri gittikten sonra delikli kaşık yardımıyla tencereden alıyoruz ve domatesleri ekleyip domateslerin ölmesini bekliyoruz. Domateslerimiz iyice kendini verince biberi tekrar tencereye koyup karıştırmak suretiyle iyice birbirine karıyoruz.

Altını kapattıktan sonra sıcak sıcak kavonozlarımıza doldurup, iyice vakumlansın diye kavanozu ters çeviriyoruz. 1 gün ters şekilde göz önünde bekletip akıtmadığından emin olduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza ediyoruz.

Makarnaya sos olarak kullanabileceğiniz gibi ekmek bandırarak da yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :)